Mitä RNA:sta ei löydy?
Mitä RNA:sta ei löydy?

Video: Mitä RNA:sta ei löydy?

Video: Mitä RNA:sta ei löydy?
Video: Что в похоронах Андропова было странным? 2024, Huhtikuu
Anonim

Videon selitys. Tymiini on ei löydy RNA:sta . RNA on polymeeri, jossa on riboosi- ja fosfaattirunko ja neljä erilaista emästä: adeniini, guaniini, sytosiini ja urasiili. Kolme ensimmäistä ovat samoja kuin ne löytyy DNA:sta , mutta sisään RNA tymiini korvataan urasiililla adeniinia täydentävänä emäksenä.

Mitä tästä syystä löytyy RNA:sta, mutta ei DNA:sta?

Urasiili on typpipitoinen emäs esittää vain sisään RNA , mutta ei sisään DNA . DNA sisältää tymiiniä, guaniinia, adeniinia ja sytosiinia.

Lisäksi onko tymiiniä DNA:ssa vai RNA:ssa? m?n/ (T, Thy) on yksi neljästä DNA:n nukleiinihapon nukleoemäksestä, joita edustavat kirjaimet G–C–A–T. Muut ovat adeniini , guaniini ja sytosiini. Tymiini tunnetaan myös nimellä 5-metyyliurasiili, pyrimidiininukleoemäs. RNA:ssa tymiini korvataan nukleoemäksellä urasiili.

Kysymys kuuluu myös, miksi urasiilia on RNA:ssa, mutta ei DNA:ssa?

Uracil on energisesti halvempaa tuottaa kuin tymiini, mikä saattaa selittää sen käytön RNA . Sisään DNA , kuitenkin, urasiili Sitä tuotetaan helposti sytosiinin kemiallisella hajoamisella, joten tymiinin käyttäminen normaalina emäksenä tekee tällaisten alkavien mutaatioiden havaitsemisesta ja korjaamisesta tehokkaampaa.

Mitkä ovat emäkset RNA:ssa?

Sytosiini (C) ja tymiini (T) ovat pienempiä pyrimidiinejä. RNA sisältää myös neljä erilaista emästä. Näistä kolme on samoja kuin DNA:ssa: adeniini , guaniini , ja sytosiini . RNA sisältää urasiili (U) sen sijaan tymiini (T).

Suositeltava: